Kurser


Kurser går att boka för grupper som vill lära sig mer om sin trädgård. Hör av er, så skräddarsyr vi något för just er grupp. Nedan finns exempel på genomförda kurser.


Beskärning

Beskärning

Många växter i en trädgård mår bra av att beskäras. Då är det bra att veta varför man gör det, vilken årstid som är bäst och hur man gör för att få bästa resultat.

En kurs på 3 tillfällen x 3 timmar.


Rabatter

Att skapa en rabatt

Hur får man en rabatt att vara vacker året om? Hur ska man tänka kring växter, storlek, färger och hur många ska man ha tillsammans? Är rabatten i skugga eller sol och hur ser resten av trädgården ut. Ja, det är mycket att ta hänsyn till för att få en riktigt fin rabatt!

En kurs på 3 tillfällen x 3 timmar.


Egen Trädgård

Egna projekt & Trädgårdens rum

Här får varje kursdeltagare göra en skiss av sin trädgård och planera för nya projekt. Vi går igenom begrepp som rätt växt på rätt plats, färg och form, trädgårdens rum och olika trädgårdsstilar. Vi pratar också om olika förutsättningar och faktorer som påverkar val och möjligheter.

En kurs på 5 tillfällen x 3 timmar.


Örter

Örtskola – odla, skörda, använd

Det är populärt att odla – och enkelt. Här lär vi oss om olika örter och hur man odlar dem. Kryddörter, medicinalväxter, brännvinskryddor och ätbara blommor. Vi tittar också på hur man skördar, tar hand om och vad man sedan kan använda dem till.

En kurs på 3 tillfällen x 3 timmar.