Föreläsningar


Jag håller många föreläsningar för både stora och små samlingar. För att det ska handla om just det gruppen är intresserad av så skräddarsyr jag varje föreläsning utifrån önskemål. Nedan finns exempel på genomförda föreläsningar.

Rosor i samplantering

I den här föreläsningen handlar det dels om rosens historia, dels om vad rosor trivs tillsammans med för andra växter. Vad som framhäver rosornas olika färgställningar och samtidigt hämmar ogräs kring dess fötter.


Rabatter

Vad är det som gör att vissa rabatter är finare än andra? Hur ska man tänka för att få det vackert året om och spelar läge och omgivning roll för vad man väljer? Lite av det vi går igenom i den här föreläsningen.


Att älska en trädgårds historia

Det här var en specialföreläsning för en Hembygdsförening. Trädgårdshistoria med koncentration på 30- och 40-talet som föreningen strävade efter att återskapa sin trädgård till. Kaffegrottor, vårdträd och mycket, mycket mer.


Trädgårdsgöra, kaffegrottor och ha-ha-diken!

En genomgång av vad som kan göras i en trädgård, uppdelat på årstid. Blandad praktisk kunskap! Avslutas med lite historia kring kaffegrottor och ha-ha-diken.


På resande fot i kända Engelska Trädgårdar – Från Kent till Cornwall

Många trädgårdstrender kommer från England, ett land med många fantastiska trädgårdar att besöka. Jag har koncentrerat mig på några kända som Sissinghurst, Hampton Court Palace, Great Dixter Garden, Eden Project och The Lost Gardens of Heligans som all ligger längs Englands södra kust från Kent i öst till Cornwall i väst.


Örter att njuta av – på fönsterbrädan och i trädgården

Det är populärt att odla – och enkelt. Här tittar vi på olika örter och hur man odlar dem. Kryddörter, medicinalväxter, brännvinskryddor och ätbara blommor. Vi pratar också om hur man skördar, hur man tar hand om och vad man sedan kan använda dem till.